Voedselbos

Op de Leef en Groei Hoeve willen wij aandacht besteden aan biodiversiteit, inheemse planten, bomen en struiken en een rijk bodemleven.

De grote weide opsplitsen in meerdere kruidenweides, d.m.v. inzaaien van inheemse kruiden tussen het gras en bomen aanplanten om zo een fijn leefklimaat voor insecten, vogels, wilde- en onze dieren te creëren.

Zelf willen we een natuur inclusieve moestuin of permacultuurtuin en voedselbos aanleggen voor eigen voedselvoorziening. En onze overvloed delen of verkopen in een klein boerderijwinkeltje. De nadruk ligt hier op gewassen die meerdere jaren mee gaan. Bloemen en groentes groeien tussen elkaar om zo een natuurlijke plaagbestrijding te zijn (lieveheersbeestjes vinden bladluis heerlijk) en tegelijkertijd is er dan gevarieerd voedsel voor de bijen en andere insecten die zorgen voor bestuiving.

We zien de mens als onderdeel van de natuur en het meewerken in de tuin of in de dierenverzorging zorgt voor sociale en helende momenten. Een van de uitgangspunten is om een educatieve plek te zijn waar we laten zien hoe we als mensen samen kunnen werken met de natuur en dit ook doorgeven aan jongere generaties. We willen dan ook erg graag samenwerken met lokale natuur en educatie-organisaties.