Maatschappelijke functie

De Leef en Groei Hoeve spreidt haar vleugels verder uit dan alleen voor haar eigen bewoners of tijdelijke bewoners van de herstel-woningen op het eigen terrein.

Graag zijn we een plek waar vele anderen van kunnen mee genieten.

Een nostalgisch beeld in een eigentijds jasje, waarbij één van de leden Elly haar herinneringen als kind op de boerderij deelt:

“Jaren geleden was het boeren ook al een bedrijvige bezigheid en had de boerderij ook een grote sociale functie.
Er waren verschillende generaties te vinden en onderling contact, met de buren, was de gewoonste zaak. Je hielp elkaar bijvoorbeeld wanneer er geoogst werd. Samen even hard werken, wat altijd beloond werd met gezelligheid. Het samen eten en drinken van koude citroenthee en zelfgebakken appelcake. Gemoedelijk onder de schaduw van de eiken. En daar waren ook de gesprekken. Werd gedeeld wat er gedeeld moest worden. Alles mocht gezegd worden, wetende dat we het samen dragen, want morgen zitten we immers op het erf van de buren om daar te helpen. De boerderij was een plek van de hele maatschappij eromheen.”

Ook de Leef en Groei Hoeve willen we als middelpunt maken, om te komen mee helpen, te proeven van de sfeer en te snoepen van de heerlijke vruchten. Onze poort staat open om je te ontvangen voor wat gezelligheid of even te knuffelen met de dieren.

Op deze manier herstellen we de glorie van de boerderij in een nieuwe tijd.