Hart en Ziel Huisjes

We bieden verblijf en herstel aan op de Leef en Groei Hoeve door een pauzeplek te bieden voor mensen met een tijdelijke afstand van zichzelf, de arbeidsmarkt en maatschappij. Door het verblijven in een van onze “hart en ziel huisjes.”

We zijn bijzonder blij dat we dit ook al tijdens onze bouwfase kunnen aanbieden. Net als wijzelf nu op de Hoeve wonen hebben we 3 sfeervolle huisjes neergezet aan de achterkant van de historische schuur, bij de kastanje boom.

Het meedraaien in een kleinschalige gemeenschap, op een groene locatie draagt bij aan het herstel, waarna iemand weer in zijn of haar kracht een plekje in de maatschappij kan innemen. Dit meedraaien zal plaatsvinden in de permacultuur tuin, voedselbos, verzorging van de dieren, onderhoud van de boerderij of het organiseren van sociale activiteiten.

Er zijn momenteel veel mensen in onze maatschappij die even een moment van rust en bezinning kunnen gebruiken. Vaak speelt ook eenzaamheid en een meer individualistische samenleving hierbij een grote rol. Wij bieden geen intensieve zorg aan maar een herstel plek met gemeenschapsondersteuning. Ook voor mensen die zelf met een project bezig zijn, een boek schrijven of iets anders vanuit het hart aan het ontwikkelen zijn.

Met bovengenoemde redenen komen er op het terrein 4 zelfstandige herstel- woningen:

de ‘hart en ziel huisjes’.

Daarnaast willen we, ook voor elders-wonende, kleinschalige dagbesteding aanbieden voor

kinderen en volwassenen. Gericht op het zijn in het hier en nu plezier hebben en ontdekken waar je blij van word en wat je wél kan.

Ook zijn er verschillende ruimtes beschikbaar voor coaching, mediation, (natuurlijke) geneeskunde, en andere ondernemingen gericht op welzijn, gezondheid en een sociale en duurzame toekomst.